Trendyol ne zaman ve kimin tarafından kuruldu?

Trendyol, 2010 yılında kurulmuş bir e-ticaret şirketidir. Trendyol Demet Mutlu tarafından kurulmuştur. Demet Mutlu, şirketin CEO'su olarak görev yapmaktadır.

300 bin dolar sermaye ile kurulan Trendyol, 2010-2011’de Tiger Global ile Kleiner Perkins’ten ve 2014’te EBRD’den yatırım aldı. Alibaba Group, 2018’de Trendyol’a ortak oldu. Ağustos 2021’de sonuçlandırdığı yatırım turunda 1,5 milyar dolarlık yatırım aldı. Amerikan yatırım fonu General Atlantic ve Japonya merkezli SoftBank Vision Fund 2 liderliğinde gerçekleşen yeni yatırım turuna Berlin merkezli Princeville Capital, ADQ (BAE) ve Katar Yatırım Otoritesi (QIA) de katıldı. Böylelikle Trendyol'un değerlemesi 16,5 milyar dolara yükseldi.

Trendyol, Türkiye'de online alışveriş sektöründe faaliyet gösteren bir e-ticaret şirketidir. Şirket, 2010 yılında kurulmuş ve hızla büyümeye devam etmiştir. Trendyol, Türkiye'de en büyük online alışveriş platformlarından biri olarak kabul edilir ve milyonlarca üye ve milyarlarca ürün satışına sahiptir.

Trendyol, Türkiye'de yüzlerce marka ve binlerce ürün çeşidine sahiptir ve müşterilerine kolaylıkla online olarak alışveriş yapma imkanı sunar. Şirket, ayrıca müşterilerine çeşitli indirimler ve kampanyalar sunar ve ödeme seçenekleri olarak kredi kartı, havale ve kapıda ödeme gibi seçenekler sunar.

Trendyol, ayrıca müşterilerine hızlı ve güvenilir bir teslimat hizmeti sunar ve müşterilerinin memnuniyetini önemsemektedir. Şirket, müşterilerine 7/24 telefon desteği ve online olarak da destek hizmeti sunar.

Trendyol, Türkiye'de online alışveriş sektörünün öncülerinden biri olmasının yanı sıra, yurt dışında da faaliyet göstermektedir. Özellikle bölgesel online alışveriş pazarlarında Türkiye'den ürün satışı yaparak, Türkiye'nin dünya çapında tanınırlığını arttırmayı amaçlamaktadır.

Trendyol, Türkiye'de online alışveriş sektöründe rekabetçi bir pozisyona sahiptir ve sektörde lider konumunu koruma çabası içindedir. Bu amaçla, şirket sürekli olarak yenilikler yapmakta ve müşteri memnuniyetini ön planda tutmaktadır. Bu çalışmalar sayesinde, Trendyol Türkiye'de online alışveriş sektörünün önde gelen şirketlerinden biri olmayı başarmıştır.

22.12.2022 17:44