Udi Hindi
Doğu Asya topraklarında yetişen, odunsu bir yapıya sahip olan udi hindi bir ağaçtan elde ediliyor. Çin'de yoğun olarak görülen bu ağaç, her mevsim yaprakları bulunan ve mevsim geçişlerinden etkilenmeyen bir türdür. Bitkinin diğer adı ise öd ağacıdır. Udi hindi, tıpta kullanılan bir bitkidir. Boğazı yumuşatır ve boğaz ağrılarına iyi gelir. Udi hindi tozu, bal ile karıştırıldığında antibiyotik özelliğine sahip olup enfeksiyon hastalıklarında fayda sağlamaktadır. Bademcik iltihabı ve genel iltihaplanma durumlarında udi hindi otu etkili olmaktadır.
Udi Hindi bitkisinin faydalarını şu şekilde sıralayabilriz;
Peygamber efendimiz (S.A.V), “Tedavilerin en iyisi hacamat ve ûdi hindi ile yapılandır” buyurmuştur.
Kronik bronşit, astım hastaları için şifa kaynağıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Mesane yani idrar torbasının iltihabına ve böbrek iltihabına karşı faydalıdır.
Boyun, sırt, bacaklar ve elleriniz de dahil olmak üzere vücudunuzun hemen hemen her yerinde gelişebilen ağrılara çok faydalıdır. Safra ve böbrek taşlarını eritir.
Balgam problemlerinde udi hindi tüketilerek solunum rahatlatılabilir. Mide ağrısı yaşadığınız günlerde udi hindi, ağrı kesici olacaktır.
Daha enerjik ve aktif olmanızı sağlar. Yorgunluğu ve halsizliği giderir. Kroniki gastrit ve kolite karşı faydalıdır.
Udi hindiyi sürekli tüketmek sindirim sisteminin gereğinden fazla çalışmasına neden olabilir. Kabız olan kişilerin sürekli olarak tüketmesi önerilmemektedir. Gebelik döneminde kullanılması önerilmez. Çok fazla kullanılması mide bulantısı, ishal, kusma gibi istenmeyen durumların ortaya çıkmasına neden olabilir.